Odoo

Odoo is een open source bedrijfssoftware pakket waarmee u alle processen in uw organisatie kan bedienen. Van voorraadbeheer, tot webshop, tot boekhouding. Odoo heeft alles wat u als organisatie nodig heeft.

Bij FID Finance werken we niet alleen zelf met Odoo, maar wij zijn een van de enige organisaties die ook het hele boekhoudkundige aspect van Odoo snappen, kunnen implementeren, kunnen reviewen en ook kunnen onderhouden.

Daarom zijn wij in mei 2023 gestart als Odoo learning partner. Dit als één van de eerste (of misschien wel de eerste) administratiekantoren! Op deze manier kunnen wij straks nog meer klanten bedienen en zullen wij IT-partners ondersteunen bij Odoo-implementaties!

Je hebt een volledige implementatie gehad, of je hebt zelf Odoo aangeschaft en ingericht. Maar dan blijkt dat het toch niet werkt zoals je bedacht had. Wat is er mis? Waar zit de fout? Door onze ervaring zijn wij in staat om middels een quick-scan snel inzicht te verschaffen in deze antwoorden. Na een inventariserend gesprek beschrijven wij welke zaken we gaan onderzoeken en nadien krijg je een rapportage & ook een stappenplan om deze fouten, vaak in de settings, te corrigeren.

FID Finance is geen IT-bedrijf. Bij een implementatie van Odoo is er sowieso een IT-partner nodig. Wij werken vanuit FID met diverse partijen samen en onze focus gaat vooral uit naar de applicatie ”Accounting”. Vaak zien we dat bij implementaties dit stukje niet voldoende aandacht krijgt waardoor er een groot risico ontstaat op verkeerde financiele verslaggeving. Wij kijken niet alleen met een boekhoudkundige bril naar de inrichting maar benaderen ook hier voornamelijk alles vanuit de proceskant. Eerst beschrijven we alle processen, kijken we wat de wensen zijn van het management op verslaggeving en pas dan gaan we verder met de inrichting. Je zou je verbazen hoe vaak het omgekeerd gaat met alle risico’s vandien.

Voor klanten die werken met diverse applicaties ondersteunen wij ook door het voeren van de administratie. Ben je als klant toe aan een fulltime administrateur dan begeleiden wij deze graag via trainingen tot hij/zij volledig operationeel zelfstandig kan werken. Momenteel bouwen wij aan onze Odoo-trainingen waarbij we met praktijkvoorbeelden uw medewerkers opleiden tot op het gewenste niveau. Deze trainingen zullen online en offline gevolgd kunnen worden.